خرید بهترین مخزن ذخیره آب شرب(منبع آب ) ساختمان

  • خانه
  • /
  • خرید بهترین مخزن ذخیره آب شرب(منبع آب ) ساختمان
منبع آب سرد
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

خرید بهترین مخزن ذخیره آب شرب ساختمان

استفاده از مخزن ذخیره آب برای ساختمان مزایای زیر را دارا می باشد:

۱– تامين آب مورد نياز ساختمان به هنگام قطع شبکه آب شهري:

در فصول گرم سال در ساعات بیشینه مصرف فشار آب شبکه شهری کاهش می یابد و ممکن است مصرف کنندگانی که در نقاط مرتع تر شهری هستند و یا در طبقات بالاتر هستند دچار مشکل قطعی آب شوند. در این زمانها با تکیه به آب ذخیره شده در مخزن و با کمک پمپ می توان می توان بدون مشکل این ایام را پشت سر گذاشت.

۲– کاهش فشار بر شبکه آب شهری در ساعات بیشینه مصرف :

با حذف مکش مستقیم پمپ ها از شبکه آب شهری و آبرسانی با واسطه مخزن ذخیره و پمپ ، در ساعات اوج مصرف فشار مکش از روی شبکه آب شهری برداشته خواهد شد.

۳– کنترل فشار آب مورد نياز ساختمان با کمک پمپ :

می توان با کمک پمپ و مخزن همیشه فشار آب مورد نیاز را در دسترس ساکنین یک مجتمع مسکونی قرار داد.

 

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب

برای اینکه حجم مخزن ذخیره آب یک واحد ساختمانی مورد تایید اداره آب و فاضلاب قرار گیرد نیاز است تا بر اساس دستور العمل های ابلاغی این سازمان تجهیزات مورد نیاز تهیه و نصب شوند. در صورتی که به اداره آب و فاضلاب شهر خود مراجعه نمایید تا دستور العمل انتخاب مخزن آب و نحوه نصب پمپ آب را دریافت نمایید احتمالاً برگه ای مشابه برگه زیر تحویل شما داده خواهد شد.

 

چرا اصلاً نیاز به خرید مخزن ذخیره آب شرب ( مخزن آب ) داریم ؟ مگر نصب پمپ کافی نیست ؟

افت فشار شبکه آبرسانی در بسیاری از شهرها موجب شده است آب با فشار کافی به طبقات سوم و چهارم و بالاتر نرسد. تا قبل از اجرایی شدن قانون منع نصب مستقیم پمپ روی شبکه آبرسانی ، بسیاری از هموطنان با نصب مستقیم پمپ اقدام به تقویت فشار آب مجتمع ساختمانی خود می کردند. با افزایش تعداد این پمپ ها اختلالات بسیاری در شبکه آب شهری ایجاد شد.

1-در نقاطی که نشتی ناشی از فرسودگی وجود داشت ، فشار منفی ناشی از مکش پمپ ها منجر به ورود آب آلوده به داخل لوله ها و آلوده شدن آب تصفیه شده می گردید.

2-خرابی کنتورهای آب و در مواردی تحمیل آب بهای چند برابری به شهروندان

3-قطع آب بسیاری از مشترکین در هنگام مکش پمپ توسط همسایگان و …

همچنین به دلیل وجود نداشتن به اندازه آب داخل لوله ها در بسیاری از موارد منجر به خشک کار کردن و در نتیجه خرابی مکرر پمپ ها و دیگر اجزای تاسیسات ساختمان می شد .

آنچه عنوان شد مسبب وضع قوانین و استاندادرهای متعددی در سازمان نظام مهندسی ، آب و فاضلاب کشور و شهرداری ها شد تا نصب مخزن با حجم کافی را برای واحدهای مسکونی نوساز را اجباری کنند.

همچنین شرکت آب و فاضلاب را واداشت تا با استفاده از ابزارهای قانونی مشترکینی که به صورت مستقیم اقدام به نصب پمپ بعد از کنتور کرده بودند را مجاب به نصب مخزن ذخیره قبل از پمپ در ساختمانهای خود کنند.

 

جاذبه های گردشگری

در مکانهایی که به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری ، در دوره های کوتاه مدت سال ( ایام تعطیلات و …) جمعیت مسکونشان چندین برابر می شود با توجه به تجربیات سالهای قبل ، می بایست حجم ذخیره آب را افزایش داد .

در صورتی که شما پیش بینی می کنید ممکن است بیش از یک روز در ایام خاصی از سال با قطعی آب شبکه شهری مواجه باشید می بایست تعداد روزها را ضربدر تعداد نفرات و ضربدر 150 لیتر (سرانه مصرف هر فرد) کنید تا حجم منبع ذخیره مورد نیاز به دست آید.

 

چگونه می توانیم برای یک آپارتمان چهار طبقه با چهار واحد ۱۰۰ متری پمپ و مخزن مناسبی انتخاب کنیم؟

پاسخ: به طور میانگین هر شیر آب استاندارد خانگی ۱۰ لیتر در دقیقه خروجی دارد. حال فرض کنید در یک واحد آپارتمان ۱۰۰ مترمربعی با یک خانوار سه نفره یک شیر در سرویس توالت ، یک شیر در حمام و یک شیر در آشپزخانه باز باشند.

جمعا خروجی ما برای هر واحد ۳۰ لیتر در دقیقه می باشد و این برای چهار طبقه ۱۲۰ لیتر در دقیقه می باشد. برای این مجموعه به پمپی با توان ۱ تا ۱٫۵ اسب بخار و هد ۴۸ یا ۵۸ متر نیاز است.

 

حجم مخزن ذخیره آب

حجم مخزن ذخیره آب نیز حداقل ۱۰۰۰لیتر باید در نظر گرفته شود تا در طول ۸ دقیقه ( میانگین زمان استحمام ۱۰ دقیقه و توالت و روشویی ۵ دقیقه در نظر گرفته شده است)  پاسخگوی استفاده همزمان همه واحدها از حمام ، توالت و آشپزخانه باشد.

 

دبی(جریان در واحد زمان)

البته این در صورتی است که دبی(جریان در واحد زمان) آب ورودی به مخزن ذخیره در ساعات اوج مصرف و افت فشار حداقل ۴۰ لیتر در دقیقه (۲۵دقیقه زمان می برد تا مخزن را پر کند) باشد. لطفا توجه شود در غیر این صورت باید به فکر مخازن حجیم تر(۱۵۰۰ لیتری یا ۲۰۰۰ لیتری و یا …) بود. توجه داشته باشید همه موارد ذکر شده با فرض رعایت حداقلهای موارد فنی در لوله کشی استاندارد برای یک ساختمان است.

*برای برخورداری از بالاترین دبی از شبکه آب و فاضلاب شهری بهتر است مخزن یا منبع را همسطح زمین نصب فرمایید.

 

اتصال مستقیم پمپ به شبکه آبفا (آب و فاضلاب)

*اتصال مستقیم پمپ به شبکه آبفا (آب و فاضلاب) غیر قانونی است و علاوه بر خسارات مادی به شما (کنتور آب مصرف بسیار بیشتری را نشان می دهد و در دراز مدت هم کنتور و هم پمپ خراب می شوند) موجب می شود با ایجاد فشار منفی در شبکه لوله های شهری درنقاطی که به صورت طبیعی نشتی ناشی از فرسودگی لوله ها وجود دارد آب آلوده اطراف لوله به داخل شبکه مکیده شود و سلامت شما و دیگر شهروندان را به خطر بیاندازد.

 

  آنچه از بابت انتخاب پمپ عنوان شد!

فقط به شما یک دید کلی می دهد و مناسب ساختمانهای تا چهار طبقه می باشد.

  * اگر در محیطی روشن منبع را نصب می کنید جداره مخزن باید از جنسی باشد که مانع از عبور نور گردد تا جلبکها و به دنبال آنها باکتری ها فرصت رشد و لانه گزینی در جداره مخزن پیدا نکنند( مانند انواع مخازن سه لایه )

*از آنجایی که گاهی به مدت طولانی آب در منبع به صورت ذخیره باقی می ماند جنس مخزن حتما  باید از پلی اتیلن Food Grade و مواد نو باشد. خرید مخازن ارزان قیمتی که با استفاده از مواد بازیافتی تولید می شوند ، سبب می گردد به صورت جدی سلامت شما و عزیزانتان به خطر بیافتد. 

منبع ذخیره آب و پمپ را در کجا نصب نماییم؟

پس از اطمینان از جای گیری مخزن در محل نصب مسیر انتقال مخزن و گلوگاه های احتمالی را بررسی فرمایید. لازم به ذکر است سطحی که مخزن بر روی آن قرار می گیرید می بایست کاملا صاف، یکدست و تراز باشد.

 

نصب مخزن در پشت بام

برای نصب مخزن در پشت بام ، محل انتخاب شده از نظر سازه ای می بایست تحمل وزن مخزن پر از آب را داشته باشد بنابر توصیه سازمان نظام مهندسی در مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان بهتر است حجم آب ذخیره مورد نیاز یک ساختمان به جای یک مخزن بزرگ در حداقل دو مخزن کوچکتر ذخیره شود به عنوان مثال در صورت نیاز به ذخیره 4000 لیتر آب در یک ساختمان بهتر است از دو مخزن 2000 لیتری استفاده کنید.

 

سرویس تاسیسات ساختمان

این مسئله باعث می شود هنگام سرویس تاسیسات ساختمان و تمیز کاری مخزن آب ساختمان با رزرو نگه داشتن یکی از مخازن قطع نشود. همچنین با نصب تعداد مخازن بیشتر و کوچکتر همیشه توزیع بار بهتری در پشت بام خواهید داشت و این مسئله به استحکام ساختمان کمک به سزایی می کند.

 

انتخاب پمپ آب سرد مناسب :

از آنجایی که ارتفاع ساختمان ، متراژ زیر بنا و نقشه لوله کشی ساختمان و نحوه اجرای آن نقش مهمی در انتخاب پمپ مناسب دارد ، بنابراین در خصوص هر ساختمان بعد از کارشناسی می توان نظر قطعی داد. در اینجا صرفا به ذکر شاخصهای اصلی انتخاب پمپ مناسب در یک آپارتمان بسنده می کنیم:

1- حداکثر ارتفاع آبدهی یا هد پمپ:

این عدد نشان دهنده حداکثر ارتفاعی که پمپ می تواند آب را تا آن ارتفاع از محل نصب برساند. البته آبدهی در این ارتفاع صفر خواهد بود. به عبارت دیگر هد پمپ نشان دهنده حداکثر فشاری است که پمپ می تواند ایجاد کند مثلا پمپی که هد آن 48 متر است ، بیشینه فشار آن 4.8 بار است.

– دبی یا آبدهی :

این عدد نشان دهنده حداکثر آبی است که پمپ می تواند در ارتفاع نزدیک به صفر از محل نصب خود در واحد زمان پمپاژ کند.

 

رابطه دو شاخص

هر پمپ دارای نموداری است که رابطه این دو شاخص را نشان می دهد . همانگونه که در نمودار ذیل می بینید هر چه ارتفاع افزایش یابد دبی یا آبدهی نیز کاهش می یابد. اگر پمپی 35 متر هد دارد یعنی حداکثر فشاری که می تواند ایجاد کند 3.5 بار است.

 

پشت شیرها

از طرفی پشت شیرهای بالاترین طبقه ساختمان می بایست حداقل فشار 1.5 بار را داشته باشیم. بنابراین پمپی با 35 متر هد (با فرض صفر بودن اصطکاک و افت فشار در لوله ها ) در ساختمانی می توان استفاده نمود که ارتفاع آن حداکثر 20 متر باشد. البته با لحاظ ضریب اصطکاک و افت فشار ( متناسب با قطر لوله و متراژ لوله کشی ) این ارتفاع به مراتب کمتر خواهد بود.