05
جولای
منبع و مخزن کویل دار و دو جداره شرکت شوفاژ مخزن
امتیاز دهی کاربران
( رای)منبع کویل دار
انواع منبع منبع کویل دار
در موتور خانه منبع کویل دار با توجه به فضایی که در داخل موتورخانه وجود دارد می توان به صورت ایستاده (عمودی) یا افقی انتخاب نمود و استفاده کرد.
بعد از محاسبه حجم آبگرم مورد نیاز مصرفی و فضای موجود می توان منبع کویل دار ایستاده با حجم مورد نیاز را انتخاب نمود.
منبع کویل دار ایستاده بر روی فنداسیونی به ارتفاع 10 سانتی متر قرار می گیرد به طوریکه فاصله منبع کویل دار ایستاده تا سقف حداقل 30 سانتی متر باشد و همچنین منبع کویل دار ایستاده باید بر روی سطح تراز قرار بگیرد.
نصب شیر اطمینان ، شیر فشار شکن ، تخلیه ، شیر یک طرفه در ورودی آب سرد شهری الزامی است.
جوشکاری و رنگ آمیزی منبع کویل دار ایستاده با توجه به جوشکاری و رنگ آمیزی مخازن تحت فشار صورت می گیرد به طوریکه منبع کویل دار ایستاده به روش زیر پودری و رنگ آمیزی برای سطح داخلی اپوکسی و برای سطح خارجی از رنگ روغنی آنتی UV استفاده می شود.
ورق مورد استفاده در منبع کویل دار ایستاده گالوانیزه st 37 می باشد.
نکات نصب منبع کویل دار:
منبع کویل دار باید دارای شیر اطمینان که روی دمای 99 درجه سانتی گراد تنظیم شده باشد و دارای شیر تخلیه و شیر فشار شکن که فشار تنظیمی روی این شیر برابر با حداکثر فشار کاری مجاز می باشد.
برای قرار دادن منبع کویل دار باید سطح صاف و ترازی را انتخاب کنیم تا منبع کویل دار روی آن فونداسیون قرار بگیرد.
در مسیر ورودی آب منبع کویل دار از شیر یک طرفه استفاده می کنیم تا آب گرم وارد مدار آب شهری نشود.
بهتر است در انتخاب منبع کویل دار دقت کنیم که برای هر واحد مسکونی کمتر از 110 لیتر انتخاب نکنیم.
بعد از نصب منبع کویل دار آن را عایق کاری می کنند تا مانع از اتلاف حرارت گردد.
لیست قیمت منبع کویل دار و دوجداره
منبع کویل دار و مخزن دو جداره تولید شرکت ناب زیست توسط فنی ترین مهندسان مکانیک طراحی و ساخته می شود این منبع کویل دار و مخزن دوجداره در حجم های مختلفی تولید می شوند که با توجه به نیاز مصرف کنندگان بتوانند جوابگوی تمامی نیاز های مصرف کنندگان باشند.
منبع های تولید از ورق های گالوانیزه می باشند و در فشار بالاتر از ورق های سیاه برای تولید این منبع ها استفاده می شود و همچنین در صورت درخواست مشتریان می توان از مواد دیگری همچون استلنس استیل با گریدهای مختلف استفاده کرد.
ضخامت ورق مصرفی در این منبع ها کویل دار و مخزن دوجداره توسط طراحان مجرب محاسبه می گردد گاهی مصرف کنندگان خواهان تولید منبع های کویل دار و دوجداره با ضخامت بالاتر هستند که باعث افزایش وزن منبع شده و همچنین مقاومت آن افزایش می یابد.
جهت مشاوره و سفارش منبع کویل دار و منبع دوجداره با ظرفیت های مختلف با کارشناس مربوطه در این زمینه تماس حاصل فرمائید .
منبع کویل دار :این آبگرمکن ها نوعی از مبدلهای حرارتی پوسته و لوله می باشد که برای تامین آبگرم بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند بدین صورت که آب خروجی از دیگ یا بویلر در داخل کویل ها جریان می یابد و باعث گرم شدن آب سرد ورودی شهر که در در اطرف کویل قرار دارند می شود .
جنس منبع کویل دار از ورق های فولاد با روکش گالوانیزه می باشد و همچنین در مواردی که بحث خوردگی در میان است از ورق های استنلس استیل استفاده می شود. ولی در فشارهای بالا از ورق های سیاه استفاده می شود . جنس کویل های این منبع کویل دار اصولا از مس ، استیل یا آهن گالوانیزه می باشد
انتخاب مناسب
و مهندسی تر استفاده از کویل های مسی به دلیل داشتن ضریب انتقال حرارت و طول عمر بالاست که این مزایا سبب افزایش قیمت چنین کویل هایی می شود ولی اگر بخواهیم به سمت کمتر کردن هزینه ها برویم باسد از تیوب های استیل و گالوانیزه استفاده کنیم.
ضخامت ورق مورد استفاده در منابع کويل دار با توجه به فشار و دماي کاري و با استفاده از استانداردهاي موجود از 4 تا 16 ميليمتر متغيير مي باشند. و همچنين ضخامت کويل هاي آبگرم معمولا 0.7 ميليمتر مي باشد و ضخامت کويل هاي بخار معمولا 0.9 ميليمتر ميباشد.
مکانيزم گرم شدن آب در داخل منبع کويل دار :
در اين نوع منابع ابتدا آبي که درون ديگ آب گرم مي باشد با دمايي حدود 80 درجه سانتي گراد ديگ را ترک مي کند و به سمت منبع کويل دار حرکت مي کند اين آب گرم در داخل کويل مسي داخل منبع کويل دار جريان مي يابد و باعث مي شود آبي که داخل مخزن قرار دارد که از ورودي آب شهري تامين مي شود گرم شود سپس بعد از گرم شدن آب تا درجه حدودا 50-60 درجه سانتي گراد منبع کويل دار را ترک مي کند و به سمت واحدها براي مصرف مي رود و همچنين در اين منابع مسير برگشتي براي آبگرمي که مصرف نشده در نظر گرفته اند که در صورت مصرف نشدن به داخل مخزن برگشت داده مي شود.
دياگرام و سيکل گرم شدن آب در داخل منبع کويل دار به صورت شماتيک:
انواع منبع کویل دار:
منبع کویل دار از لحاظ شکل ظاهری به دو حالت عمودی و افقی می باشند که با توجه مکان و فضایی که در اختیار داریم می توانیم از این منبع کویل دار در تاسیسات مختلف استفاده کنیم . در داخل این منبع با توجه به بار حرارتی مورد نیاز می توان از یک یا دو کویل حرارتی استفاده نمود.
مزیت منبع کویل دار نسبت به منبع دو جداره :
-
به دلیل وجود کویل ها در داخل مخزن افت حرارتی آن بسیار کم می باشد یعنی آب اطراف کویل ها با سطح بیشتری در تماس است و انتقال حرارت بیشتری در مقایسه با منبع دوجداره صورت می گیرد.
-
استفاده از از یک بدنه در منبع کویل دار در مقایسه با منبع دوجداره باعث می شود در صورت بروز مشکلاتی از قبیل ترکیدگی ، رسوب گرفتگی و … کاملا قابل تعمیر بوده که در مخازن بسیار حائذ اهمیت می باشد.
معایب منبع کویل دار :
-
در منابع کویل دار با توجه به بالا بودن حجم مصرف انرژی زیادی دارند .
-
منابع کویل دار با توجه به هندسه ای که دارند فضای بیشتری را در بخش موتورخانه اشغال می کند .
-
منبع کویل دار در مقایسه با منبع دوجداره به پمپ گردش با هد بالاتری نیاز دارند.
کویل های حرارتی :
این کویل ها از لوله های مسی تشکیل شده اند که به دو صورت حلزونی و U شکل میباشند . کویل های حلزونی فقط از یک لوله تشکیل شده اند که به صورت مارپیچ درآمده اند و آب ورودی از دیگ فقط از یک لوله و از یک مسیر حرکت می کند ولی در کویل های U شکل آب از داخل چندین لوله U شکل عبور می کند و از سمتی دیگر خارج می شود که استفاده از این نوع کویل ها دارای مزایایی می باشند:
به دلیل اینکه چندین مسیر برای عبور آب وجود دارد پس دبی آب داغ دیگ بیشتری در داخل این کویل ها درجریان می باشد و مقدار حرارت بالایی را تولید می کند.
اگه یکی از لوله های در اثر رسوب گرفتگی مسدود شود لوله های دیگر تا حدودی این گرفتگی را جبران می کنند
استانداردهاي استفاده شده در طراحي ، ساخت و بازرسي منبع هاي کويل دار :
-
مقاطع تحت فشار : ASME SEC1-8 ، ISIRI 4231
-
مقاطع خارج از تحت فشار : ASME SEC1-9
-
فلنج ها : DIN 2576
-
تست هاي غير مخرب : ISIRI 4231
استاندارد هاي مورد استفاده براي متريال منبع هاي کويل دار :
-
ورق فولادي مورد استفاده : ASTM A516 ، DIN 17155
-
لوله هاي مورد استفاده : DIN 17175
-
فلنج هاي مورد استفاده : DIN 2576
-
پايه و قسمت هاي غير تحت فشار : DIN 17100
باکتری لژیونلا:
نوعی از باکتری است که سبب بیماری سینه پهلو شده و در دمایی بین 25 تا 50 درجه سانتی گراد ایجاد می شود.
ذخیره سازی آب در منبع کویل دار:
آبی که در آبگرمکن گرم می شود با دمایی معادل 50 الی 60 دجه سانتی گراد به مصرف کننده می رسد که اگر مقدار درجه حرارت آب ذخیره شده در داخل منبع از 50 درجه پایین تر باشد باعث ایجاد ایجاد باکتری به نام لژیونلا می شود.
حجم منبع کویل دار:
منبع کویل دار در حجم های مختلفی تولید و عرضه می شوند ولی متداول ترین حجمی که برای این منبع مورد استفاده قرار می گیرد 200 تا 3000 لیتری می باشند.
منبع کویل دار اصولا بر اساس فشار کاری 4 تا 6 بار طراحی می شوند و با توجه به این فشار کاری ضخامت ورق های فولادی مشخص می شوند . فشار تست این منبع نیز 1.5 برابر فشار کاری می باشد .
اتصالات منبع کویل دار :
-
-
ورودی آب شهری
-
خروجی آبگرم
-
ورودی آب برگشتی
-
ترمومتر(دماسنج)
-
شیر تخلیه
-
شیر اطمینان
-
نگ آمیزی منبع کویل دار:
داخل مخازن پس از تمیز کاری و سند پلاست با سه لایه اپوکسی مخصوص به ضخامت 140 میکرون و خارج آن بعد از ضد زنگ ، رنگ روغنی زده می شود.جوشکاری منبع کویل دار:
جوش کاری قسمت های تحت فشار به روش زیر پودری (saw) انجام می شود.
منهول های که روی مخازن نصب می شوند :
در صورتی که حجم منابع کویل دار از 1500 لیتر بالاتر برود باید دریچه بازدیدی برای آن منبع در نظر گرفته شود.نصب منابع کويل دار در موتور خانه ها:
-
براي نصب اين منبع ها حداقل ارتفاعي که بايد از سقف موتور خانه تا بالاترين نقطه منبع در نظر گرفت 30 سانتي متر مي باشد.
-
براي نصب اين منبع ها بايد يک فندانسيون حداقل 10 سانتي متري در نظر گرفت.
نحوه ی انتخاب منبع کویل دار:
برای انتخاب منبع کویل دار ابتدا باید ظرفیت مورد نیاز آبگرم ساختمان را محاسبه کرد سپس با توجه به آن می توان مخزنی با ظرفیت مورد نظر و سطح حرارتی مورد نیاز را انتخاب کرد.محاسبه ظرفیت و حجم منبع کویل دار
محاسبه ظرفیت منبع کویل دار
برای محاسبه ظرفیت منبع کویل دار باید ابتدا یک برآوردی از میزان آب گرم مورد نیاز را با توجه به جداول مربوطه بدست آورد بعد از بدست آوردن حجم منبع باید در ضریب تقاضا و ضریب ذخیره منبع را نیز در آن ضرب کرد تا مقدار واقعی آبگرم مصرفی را بتوان بدست آورد.برای بدست آورد حجم آبگرم مصرفی وی توانیم از جداول موجود کتاب طبابایی استفاده کرد که نمونه ای از این جدول را در این بخش می آوریم :
ضریب تقاضا:
میزان تقاضای آبگرم در تمام مدت شبانه روز یکسان نیست بلکه در ساعاتی از روز حداکثر مقدار مصرف را داریم و در ساعتی نیز مصرف حداقلی را داریم پس برای رفع این نامتوازنی ضریبی به نام ضریب تقاضا در نظر می گیرند .ضریب ذخیره منبع : در هنگام مصرف آبگرم پس از مصرف 70 تا 75 درصد آبگرم داخل مخزن سرد می شود پس باید مقدار حجم مورد نظر را 25 تا 30 درصد بالاتر بگیریم تا این مشکل نیز حل شود که به این ضریب نیز ضریب ذخیره منبع گویند.ضریب تقاضا*حداکثر مصرف در ساعت=مقدار واقعی مصرف آبگرم در ساعت
ضریب ذخیره منبع*ضریب تقاضا*حداکثر مصرف در ساعت =حجم منبع آبگرم برای محاسبه مقدار بار حرارتی آبگرمکن مورد نیاز:
(Q=V*8.33*(T2-T1
Q بار حرارتی آبگرمکن BTU/hr
V مقدار واقعی مصرف آبگرم GPM
8.33 وزن مخصوص آب برحسب پاوند بر گالن
T دمای آب وروردی و خروجی Fمحاسبه سطح حرارتی کویل ها:
(A=Q/(U*∆tm
tm=ts + (t1+t2)/2∆
ts دمای آب گرم کننده آب داخل منبع کویل دارحال با در دست داشتن این اطلاعات می توان منبع کویل دار مناسب برای ساختمان را انتخاب کرد.قيمت منابع کويل دار با توجه به حجم مخزن و سطح حرارتي کويل ها متفاوت مي باشد که هر چقدر حجم منبع بالاتر مي رود نسب به آن قيمت نيز افزايش مي يابد.
اقداماتي که براي افزايش راندمان و طول عمر منابع کويل دار بايد انجام داد :
-
عايق کاري ديواره مخزن به اندازه 50 ميليمتر
-
دماي آبگرم بهداشتي را بر روي 65 درجه سانتي گراد تنظيم کنيم
-
نصب کويل حرارتي دوم براي افزايش راندمان
-
نصب ترموستات براي فرمان دادن به ورود آبگرم از ديگ به لوله هاي مسي
-
استفاده از سختي گير در موتورخانه براي جلوگيري از رسوب گيري در لوله هاي کويل ها.
منبع دو جداره
از نوع مبدل های حرارتی غیر مستقیم می باشند این آبگرمکنها که در اغلب ساختمانهای مجهز به تاسیسات مرکزی دیده می شوند که از دو استوانه تودرتو تشکیل شده است .جنس منبع دوجداره :جنس این مخازن از ورق گالوانیزه st37می باشند. چون این مخازن تحت فشار بالایی قرار نمی گیرند پس در نتیجه ضخامت ورق ها زیاد نمی باشد. انجام محاسبه و تعیین ضخامت صحیح ورق گالوانیزه مورد استفاده در ساخت منبع دوجداره، بر اساس ظرفیت فشار کار (فشار آب درون منبع) و همچنین رعایت استانداردهای بین المللی مخازن تحت فشار، صورت می گیرد.
ضخامت متداولی
که برای مخازن استفاده میشود برای مخزن بیرونی 2 تا 3 میلیمتر و برای مخزن داخلی 4 تا 5 میلیمتر .مکانیزم گرم شدن آب در داخل منبع دوجداره:آب داغ یا بخار خروجی از دیگ به جدار خارجی منبع ارسال شده است و با انتقال حرارتی که بین آب موجود در داخل مخزن و جداره بیرونی اتفاق می افتد باعث گرم شدن آب داخل مخزن می شود .برای اینکه به انتقال حرارت سرعت ببخشیم باید طول منبع دوجداره از قطر آن بیشتر باشد. برای جلوگیری از اتلاف های حرارتی نیز این مخزن را عایق بندی می کنند . راندمان حرارتی منبع دوجداره %95 می باشند.
قسمت های مختلف منبع دوجداره :
-
قسمت داخلی یا همان مخزنی که آب سرد شهری وارد این فضا می شود.
-
قسمت میانی بین دوجداره که آبگرم یا بخار دیگ وارد این قسمت می شود.
مزایای منبع دوجداره:
-
ارزان بودن منبع دوجداره نسبت به سایر منبع حرارتی .
-
این منبع دارای افت فشار بسیار کم می باشند.
-
نیازی به اختصاص دادن پمپ سیرکولاتور برای گردش آب گرم ندارند.
معایب منبع دوجداره:
-
افت حرارتی منبع دوجداره نسبت به منبع کویل دار بیشتر است
-
استفاده از دو جداره که در صورت سوراخ شدن جداره داخلی کار تعمیر آن به سهولت انجام نمی شود .
نکاتی که در اتصال منبع دوجداره باید به آن دقت کرد :
-
باید شیر اطمینان فشار و دما حتما روی منبع نصب شده باشد.
-
در ورودی آب شهری حتما از شیرهای یک طرفه استفاده کنیم
اتصالات روی منبع دوجداره :
بر روی مخزن داخلی منبع دوجداره اتصالاتی از قبیل :
-
شیر اطمینان فشار و دما
-
شیری برای برگشت آبگرم مصرفی
در تاسیسات بزرگتر بهتر است به جای استفاده از یک منبع دوجداره از 2 یا چندین منبع استفاده شود تا در صورت خرابی یکی از منبع مصرف کنندگان از آبگرم بی نصیب نباشندرنگ آمیزی منبع دوجداره:
داخل مخازن پس از تمیز کاری و سند پلاست برای جلو گیری از فرسودگی و فرسایش با سه لایه اپوکسی مخصوص به ضخامت 140 میکرون و خارج آن بعد از ضد زنگ ، رنگ روغنی زده می شود.جوشکاری منبع های دوجداره:جوشکاری این مخازن به صورت زیر پودری saw صورت می گیرد.محاسبه ضخامت جداره های منبع دوجداره:برای محاسبه ضخامت این دیواره ابتدا باید ظرفیت ، فشار کاری ، دمای کاری و ضریب خوردگی منبع دوجداره مشخص شود شود سپس با استفاده از استاندارد های مخازن تحت فشار می توانیم ضخامت دیواره های را محاسبه کنیم.بازرسی منبع های دوجداره:این منبع ها پس از طراحی و انجام مراحل ساخت (جوشکاری و …) توسط بازرسان کنترل کیفیت مورد بازرسی قرار می گیرد.نرم افزار هایی که برای طراحی منبع های دوجداره بکار می روند:
-
catia
-
solidworks
-
autocad
0 دیدگاه